Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160329LT017

Zlatans oro: Kände mig lite halvsjuk

Erkan Zengin, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson fick alla lämna landslaget på grund av sjukdom. Och Zlatan Ibrahimovic uppgav efter matchen att han också kände sig krasslig. – Jag kände mig halvsjuk i dag, säger han.

Zlatan Ibrahimovic hade ett strålande möjlighet att ge Sverige ledningen redan efter fem minuter. Men friläget, som han fått till skänks av en slarvig tjeck, missades.

– Jag ska sätta min chans efter fem minuter. Jag fattar inte vad som händer. Men okej, många i laget har varit sjuka och jag kände mig halvsjuk i dag, säger "Ibra".

Sverige imponerade första 25–30 minuterna mot Tjeckien, men sedan slog hemmalaget av på takten och spelet var inte lika bra fortsättningsvis.

– Vi vågade inte lika mycket sen. Men vi tar det vidare och ska vara mer vakna i nästa match, helt enkelt, säger Zlatan.

Emil Salomonsson debuterade i det riktiga landslaget som högerback. Victor Nilsson Lindelöf gjorde sin blott andra landskamp och Oscar Hiljemark kom in i andra halvlek. För Zlatan Ibrahimovic var den här träningslandskampen viktig för de mer orutinerade spelarna i truppen.

– Den här matchen handlade om de nya som ska komma in och hitta sin roll och få självförtroende. Det andra ser ut som innan. Vi skapar chanser och är kompakta.

Om sin egen insats säger Sverige nummer tio:

– Jag kände mig halvhängig i första halvlek, andra var lite bättre. Men jag ska göra ännu mer för att vara hundra procent, säger han.

Nu återvänder Zlatan till Paris för avslutningen av säsongen och han bjuder på en kaxig kommentar om de sista omgångarna i Ligue 1.

– Vi har Champions League och Cupen där vi är i semi. Ligan har vi vunnit den ska vi bara spela av. Skytteligan har vi vunnit, den ska vi bara spela av. Assistligan har vi kvar den ska vi se till att vinna. Sen är det bara cupen kvar.

Mest läst