Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Zlatan Ibrahimovic.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Zlatan uppges ha hälsporre

  Zlatan Ibrahimovic lider av en hälsporre. Enligt franska uppgifter kan det bli operation. – Jag har tystnadsplikt, säger landslagsläkaren Leif Swärd till GP.

  Senaste matchen för den svenske superstjärnan var mot Lyon den 21 september. Efter det har Zlatan Ibrahimovic missat matcher i både Ligue 1 och Champions League samt EM-kvalmatcher med det svenska landslaget. Han saknades även i tisdagens Champions League-match mot Apoel.
  – Han har fortfarande så pass ont. Dessutom är frågan hur smart det är att kasta in honom i spel direkt efter nästan en månad borta, sa en fransk källa till Sportbladet.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se


  Under onsdagen var han på plats i Sverige för en undersökning och återvända senare till Paris igen enligt Le Parisien. Herrlandslagets läkare, Leif Swärd vill inte uttala sig.
  – Jag har tystnadsplikt, det respekterar jag. Vill Zlatan gå ut med något om skadan så gör han det själv, säger han till GP.


  Det mesta talar nu för att Zlatan även missar helgens match i Ligue 1 mot Bordeaux. Nästa EM-kvalmatch är borta mot Montenegro den 15 november. Återstår att se om Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i den svenska startelvan då. I värsta fall kan det bli aktuellt med operation.
  – I sämsta tänkbara fall kan man tvingas till operation, säger en källa till Sportbladet.