Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Zara Larsson.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Zara Larsson talar ut om kondombilden

  Nu berättar Zara Larsson om bakgrunden till den uppmärksammade kondombilden. - Jag drog kondomen över benet och blev chockad över hur stretchig den faktiskt var, säger sångerskan.

  Sångerskan Zara Larsson växte stor uppmärksamhet när hon lade ut en bild på Instagram där hon hade krängt en kondom över sitt ben. Budskapet från Zara Larsson var då att killar inte ska kunna snacka bort att använda kondom med ursäkten att "de är för stora". Något som väckte både debatt och stora rubriker.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  När Zara Larsson är gäst i onsdagens Hellenius hörna i TV4 frågar programledaren David Hallenius om bakgrunden till bilden och hur hon egentligen fick idén.

  - Jag hade varit på Ungdomsmottagning och fått med mig en hög kondomer. De fick gå över till min syster, hon hade pojkvän, säger Zara Larsson och fortsätter:

  - Jag var ensam hemma och tänkte att vad gjorde man i sexan, jo trädde kondomer över huvudet. Och så satte jag på mig den över mitt ben och blev chockad över hur stretchig den faktiskt var. Jag trodde den skulle gå till fotknölen, men den bara fortsatte, berättar Zara Larsson och avslutar:

  - En del killar säger att de "inte kan ha kondom", men jo det kan de visst. Det är väl inte lika skönt att ha sex med kondom, men fan hellre det än att få gonorré eller klamydia eller syfilis, förstår du vad jag menar?

  Zara Larsson har närmare 600 000 följare på Instagram.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.