Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Youngman diskuterar lösning med Muller

Panga Da står fast vid sin plan att köpa in sig i Saab, och för, tillsammans med Youngman, diskussioner med Victor Muller hur man ska lösa Saabs akuta krisen.

Båda de kinesiska Saabspekulanterna - bilbyggaren Youngman och bildistributören Pang Da - är nu involverade i att försöka lösa Saabs akuta penningproblem, enligt Sveriges Radio Ekot.

En styrelseledamot, tillika dotter till Youngmans grundare och styrelseordförande Pang Qingjan, säger till Ekot att Youngman och Pang Da tillsammans med Saabs försöker lösa Saabs akuta pengaproblem, bland annat i samtal direkt med Saabs vd och huvudägare Victor Muller.

Att Saab har stoppat produktionen och nu inte kan betala ut lön till sina arbetare har inte påverkat Pang Das planer på att köpa in sig i Saabs ägarbolag Swedish Automobile.

- Våra tidigare planer har inte förändrats. Saab har tillfälliga finansiella svårigheter och problemen är inte fundamentala, sade Wang Yin, Pang Das styrelsesekreterare, till Bloomberg News i en intervju som publicerades fredagen.

Kinesiska bilföretagen Pang Da och Youngman har skrivit en avsiktsförklaring med Spyker Cars/Swedish Automobile om att köpa in sig i Saab. Tillsammans kommer de båda kinesiska företagen få en majoritet, 53 procent i bolaget om affären godkänns av Kinas, Sveriges och EU:s myndigheter.

Pang Da har dessutom ett intresse av att få de 1 900 Saabbilar som man redan betalat omkring 400 miljoner kronor i förskott för och som ska levereras först i höst.

Holländska bolaget Spyker Cars bytte nyligen namn till Swedish Automobile.

Swedish Automobile äger svenska bolaget Saab Automobile till 100 procent.

Mest läst