Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Wordpress går in som sponsor av WebCoast

  WebCoast har fått bloggplattformen WordPress.com som en ny huvudsponsor. – Det känns otroligt, säger grundaren Maria Gustafsson.

  WebCoast är en så kallad "knytkonferens" med fokus på kommunikation för webbanvändare och webbutvecklare. Den nya huvudsponsorn WordPress.com är en bloggplattform som är värd för omkring 55 miljoner sajter, som tillsammans publicerar över en miljon nya inlägg varje dag.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det känns helt otroligt. När de mejlade mig, på engelska och allt, kändes det som ett stort erkännande, säger grundaren Maria Gustafsson.

  Konferensen hålls för fjärde året i rad på Lindholmen Science Park, helgen 14-16 mars. Temat för konferensen är "Kommunikation på internet" och deltagarna är själva med och utformar innehållet, till skillnad från vanliga konferenser med förutbestämda scheman med inbokade föreläsare.

  Maria Gustafsson, som är beteendevetare i grunden och i dag jobbar med content marketing på webben, driver knytkonferensen ideellt.

  – Ingen pratar om Göteborg när man pratar om webben, men kompetensen finns ju här! Jag tror att detta är en bra grej för staden med omnejd, att folk får mötas över yrkesgränserna och lära av varandra.

  Det nya huvudsponsorskapet innebär, förutom ett pengabidrag, att WordPress.com deltar i sessioner på konferensen.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.