Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Wild kids tar paus - Ola Lindholm: "Ren idioti"

SVT:s populära familjeprogram Wild kids läggs på is. - Det är ren idioti, säger programledaren Ola Lindholm.
Under vintern har cirka 700 000 barn och föräldrar sett äventyrsprogrammet Wild Kids på söndagarna.
- Jag får minst tio samtal om dagen från föräldrar vars barn vill vara med i programmet. Det är otroligt populärt, säger Safa Safiyari, projektledare för Wild Kids på SVT.
Som GP skrev för två dagar sedan har realityproduktioner fått en ny, yngre, målgrupp. Till sommaren startar inspelningen av ett nytt fantasyprogram, Barda, som riktar sig till barn. Trots att äventyrsprogrammen går hem hos den yngre publiken har SVT bestämt sig för att inte spela in några nya avsnitt av Wild kids i sommar.
- Inte som det ser ut just nu. Om det blir något mer Wild kids i framtiden kan jag inte svara på eftersom vi hanterar projekten från år till år, säger Maria Groop-Russel, programchef för barn- och ungdom på SVT, som dock är mycket nöjd med programmet.
"Public service i sin yttersta form"
- Jag tycker att det är ett fantastiskt underhållningsprogram ur ett barnperspektiv. Det är positiv reality och en lyxig satsning som vi kan göra emellanåt. Vi vill gärna göra Wild Kids igen.
Ola Lindholm, programledare för Wild Kids, är besviken över beslutet att inte spela in en ny omgång i sommar.
- Wild kids är public service i sin yttersta form. Men SVT verkar slarva bort det, säger han.
Äventyrsprogrammet sändes första gången 2005 och tog sedan ett paus för att återigen dyka upp i rutan 2007. Safa Safiyari hoppas att det bara rör sig om ett uppehåll även denna gång och tror att det i så fall kan vara positivt för programmet.
- Det är bra att vi gör ett uppehåll. På så sätt behåller vi populariteten, säger han.
Mest läst