Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Wikstrand om avstängningen: Inte mitt bästa beslut

Senast Frölunda besökte Karlstad blev det 6–0 – men då var inte Mikael Wikstrand spelklar. – Det ska bli skoj att möta Frölunda. Jävligt skoj, säger backen.

För tre veckor sedan var det alltså dukat för fest i Löfbergs Arena i Karlstad. 8 500 åskådare, säsongens första fulla hus. Det var bara att Frölunda dundrade in som en full släkting på ett bröllop och förstörde alla chanser till party för värmlänningarna.

Det slutade 6–0 – och Mikael Wikstrand led förstås med "sitt" gäng.

Då satt han fortfarande i frysboxen, den som Ottawa Senators placerat honom i.

I dag är den förre Frölundabacken spelklar igen – och finns med på isen tillsammans med Magnus Nygren (nyss uttagen till Tre Kronor). Fem matcher har det hunnit bli sedan NHL-klubben och Färjestad äntligen kom överens efter fyra lååååånga månader.

Hur har det känts i kroppen efter comebacken?

– Bättre än väntat! Det är klart att det är lite annorlunda än att bara träna, men jag tycker att det har gått okej, säger Mikael till GP.

Var det "värt" att ta avstängningen?

– Värt och värt ... jag fattade ett beslut då som kanske inte var det bästa. Men livet är för kort för att ångra sig, säger Wikstrand.

Han fanns med alltså på Senators träningsläger i höstas, men åkte hem skadad i axel och till sin leukemisjuke bror – utan att säga ett ord till NHL-klubben ...

Vem har varit ditt bästa stöd under tiden du varit borta från NHL-hockeyn?

– Min familj har varit lysande. Alla mina kompisar, tjejen och agenten, fyller Mikael i.

Och till sist – blir det 6–0 till Frölunda den här gången också?

– Vi får väl se efter 60 minuter! Frölunda är ju guldfavorit, så det blir en svårt nöt att knäcka. Men jag tror att det finns en bra chans om vi spelar som vi ska. Då har vi chans även mot guldtippade lag, siar Wikstrand.

Det är förresten fem spelare med Frölunda-anknytning i förbundskapten Pär Mårts allra senaste trupp. Fredrik Pettersson från Lugano är tillbaka efter skadestrul – och Dick Axelsson i HC Davos får också chansen.

Dessutom är Oscar Fantenberg med i Tre Kronor igen, precis som Joel Lundqvist och Johan Sundström.

– Jag blev överraskad av Johans spel senast. Han tog kliv mot internationellt motstånd, säger Pär Mårts imponerat.

Mest läst