Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
whiskyglas

Whiskymässa till stan

I april nästa år får Göteborg en öl- och whiskymässa på Svenska Mässan. Ett 50-tal utställare kommer.

Under den 12 till 13 april nästa år kommer allmänheten och branschfolk att kunna besöka montrar med bryggerier, mikrobryggerier, whisky- och öl-importörer, whiskydestillerier, bryggmästare, whiskyhuvudmän och ett antal delikatessföretag.

Över ett 50-tal utställare har visat intresse för den första mässan i sitt slag i Göteborg.

- Vi är stolta över att få sätta Göteborg på dryckesmässkartan. Vi har varit aktiva med evenemang inom mat och dryckessegmentet tidigare, och nu har vi tillsammans med mässarrangören Stanley Wong Måltid & Marknad, tagit fram ett koncept inom öl och whisky, och vi vet att det finns ett stort intresse från allmänheten, säger Fredrik Thanche, affärsutvecklingschef på Svenska Mässan.

Exakt vilka utställare som kommer att medverka vill han inte gå in på i dag, men både större och mindre varumärken kommer att finnas representerade på plats.

- Vi tror att vi kommer att nå 6-8 000 besökare, och det känns som en väldigt försiktigt uppskattning. Men för oss är det viktigt att det blir ett bra arrangemang och med ett bra innehåll. Och aktörerna i branschen får visa upp sina produkter och träffa besökare från Västsverige.

Kommer det att bli föreläsningar och annat?

- Vi kommer att arbeta med både föreläsningar och lite dryckesprovning, säger Fredrik Thanche.

Med provsmakningar finns ju en risk att folk kan bli berusade?

- Det är ganska strukturerat hur provsmakningarna ska gå till, så att man ska undvika att hamna i sådana situationer, säger han.

Mest läst