Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
223393h1024.jpg
Den tyska transportmyndigheten konstaterar att Volkswagens åtgärd för att komma till rätta med den manipulerade mjukvaran i biltillverkarens dieselbilar kan utföras utan att prestanda, bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp försämras. Arkivbild.

VW-åtgärd ger oförändrad prestanda

Den åtgärd som Volkswagen tidigare har presenterat för den tyska transportmyndigheten Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) för att komma till rätta med den manipulerade mjukvaran i biltillverkarens dieselbilar kan utföras utan att prestanda, bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp påverkas, enligt ett pressmeddelande från Volkswagen.

Åtgärden har nu inletts med 2,0 TDI-motorn i Volkswagen Amarok. En mjukvaruuppdatering är planerad för Volkswagens 1,2-liters, 1,6-liters och 2,0-liters EA 189-motorer. Efter Amarok inleds arbetet med Passat.

Den nya mjukvaran innebär att Amarok uppfyller de gränsvärden som krävs enligt avgasnormen EU 5.

Enligt tidigare uppgifter berörs omkring 11 miljoner bilar över hela världen av åtgärder till följd av manipulerad mjukvara i Volkswagens dieselbilar. Volkswagen har kontaktat alla berörda kunder i Sverige, enligt pressmeddelandet.

Mest läst