Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
236458h1024.jpg
Lindsey Vonn fick bäras ut på bår efter fallet under lördagens super-G-tävling i Soldeu, Andorra.

Vonn trotsade skadan - tog viktiga poäng

Lindsey Vonn tömde knäet på vätska och kom till start i superkombinationen trots lördagens krasch. Med två otympliga skydd var hon snabbast i super-G-delen, tog sig igenom slalomen och drygade ut ledningen i världscuptotalen.

Lindsey Vonn startade i söndagens superkombination i den alpina världscupen i Soldeu i Andorra trots att hon föll illa och skadade knäet i lördagens super-G.

Och inte bara det. Amerikanskan tog ledningen i super-G-delen, 26 hundradelar före landsmaninnan Laurenne Ross och svenskan Kajsa Kling.

"Ingen kan någonsin kalla mig fegis", skrev hon på Twitter efter åket.

I slalomdelen tappade Vonn men eftersom värsta konkurrenten Lars Gut, Schweiz, körde ur innebar 13:e-platsen att hon utökade ledningen i totalcupen till 28 poäng.

Amerikanskan, som bars bort på bår efter lördagens krasch, meddelade från sjukhussängen att hon skulle ta sig upp i backen för att känna efter om knät höll.

"Jag har tömt knäet på vätska några gånger och det känns lite bättre. Önska mig lycka till", skrev Vonn på Instagram, där hon lade upp ett klipp på när läkare suger ut ledvätska ur knäet.

Vonn jagar Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar. Hittills har hon 76.

Kling hade svårt att få fart på slalomskidorna och rasade genom fältet till 20:e plats.

Mest läst