Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
eckermannkollage

Von Eckermann om publiken: Fantastisk varje år

Det blev en femtondeplats för Henrik von Eckermann i världscupfinalen under Gothenburg Horse Show. Svensken stortrivdes i Scandinavium och hyllade publiken efter finalen.– Publiken är fantastisk varje år, säger han.

Inför måndagens avslutande två hopprundor låg Henrik von Eckermann på 13:e plats. Men 13 fel och två omgångar senare halkade svensken ner till 15:e plats.

– Jag gjorde inte bort mig och går härifrån med äran lite i behåll. Det blir någonstans halvt godkänd för mig, säger han efter finalen.

Nästan 90 000 personer såg hoppning och dressyr i världsklass under påskhelgen. Henrik von Eckermann var imponerad av stämningen i arenan.

– Publiken är fantastisk varje år. Sporten kunde inte vara bättre än den är här. Jag fick gåshud när Steve (Guerdat) måste rida en nolla i sista hoppningen, säger han.

Svensken sparade inte på superlativen till sin ryttarkollega som hoppade felfritt under hela finalen.

– Att vinna två år i rad är otroligt. I slutändan är det samma ryttare som står i framkant och vinner. Han lyckas alltid i mästerskap. Man vinner inte två år i rad med två olika hästar om man inte har något speciellt, säger han.

Trots att han var långt efter täten var von Eckermann nöjd med vad hans följeslagare Giljandro van den Bosrand presterade.

– Den gjorde det väldigt bra i slutet. Jag måste berömma hästen för sin andra runda. Min känsla sa att det var bästa rundan på alla dagar här. Hästen hoppade väldigt bra, säger han.

Mest läst