Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
volvo
Säljer bäst. Volvo Cars stod under februari för fyra av de sex mest nyregistrerade bilmodellerna i Sverige. Bakom Volvo Cars skuggar Volkswagen som hade två modeller bland de sex mest nyregistrerade bilarna på listan som är framtagen av branschorganisationen Bil Sweden.

Volvos modeller toppar försäljningsstatistiken

Volvo Cars dominerar statistiken över nyregistrerade bilar i Sverige.Enligt branschorganisationen Bil Sweden hade Volvo Cars fyra modeller bland de sex mest nyregistrerade bilmodellerna i landet under februari.– Våra trotjänare Volvo V70 och XC70, som är på väg att fasas ut, toppar in i det sista registreringsstatistiken, säger Volvo Car Sveriges försäljningsdirektör Jessica Span i ett pressmeddelande.

Svenskarna köper allt fler bilar. I februari ökade registreringen av nya bilar för 26:e månaden i rad, uppger Bil Sweden.

Fyra av de sex mest sålda modellerna kommer från Volvo Cars. Modellen som står för flest nyregistreringar är Volvo V70.

Under februari registrerades 26 869 nya personbilar i Sverige - vilket är en ökning med cirka 13 procent jämfört med februari förra året.

I ett pressmeddelande uppger Volvo Cars att företaget ökade sin egen försäljning med 18 procent jamfört med samma månad förra året. En månad som under 2016 dock innehåller en extra dag på grund av ett det är skottår.

Totalt registrerades 2430 nya Volvobilar i Sverige under februari.

Förutom Volvo V70, som toppar statistiken, finns även Volvo S/V60, V40N och XC60 med bland de sex mest nyregistrerade bilmodellerna under februari.

På andra och tredje plats spränger Volkswagen sig in på listan med VW Golf och VW Passat.

Att just Volvo V70 och XC70 säljer bra glädjer Volvo Cars försäljningsdirektör Jessica Span.

– Våra trotjänare Volvo V70 och XC70, som är på väg att fasas ut, toppar in i det sista registreringsstatistiken. Det gör oss väldigt stolta, säger Jessica Span i ett pressmeddelande.

Att allt fler bilar nyregistreras i Sverige förklarar Bil Swedens vd Bertil Moldén med en stark svensk ekonomi.

- Den starka tillväxten i svensk ekonomi, köpstarka hushåll och fortsatt mycket låga räntor är några av de faktorer som gör att förutsättningarna är goda för att 2016 kommer att bli ett mycket bra bilår, säger Bertil Moldén i Bil Swedens rapport.

Mest läst