Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Tre av de mest sålda Volvobilarna.

Volvo Cars slår alla försäljningsrekord

Aldrig förr har Volvo PV sålt så många bilar i Sverige som under 2015. Volvo tronar tryggt på förstaplatsen med en volym på 71 221 nya bilar, en ökning med nära 16 procent.

När Bil Sweden presenterade decembersiffrorna för nybilsregistreringar blev samtidigt de preliminära siffrorna för Volvo Cars 2015 som helhet klara. På en marknad som ökar med 13,5 procent – ökar Volvo Cars med nära 16 procent.

- Vi är otroligt stolta och glada över vårt fantastiska resultat. När vi planerade försäljningsvolymerna inför 2015 trodde vi på ett starkt år. Men att resultatet skulle bli så här överväldigande förutsåg vi inte, säger Kristian Elvefors, VD på Volvo Car Sverige, i ett pressuttalande.

De mest sålda bilarna är Volvo V70 och XC70 Classic, och på tredje plats hamnar... jodå, Volvo XC60.

- I samband med årsmodell 16 lanserade vi Classic-versioner av de båda bilarna. Det har bidragit till den fantastiska säljsuccén. Volvo V70 och XC70 har varit våra storsäljare under många år, därför är det extra roligt att de under sitt sista modellår säljer i sådana rekordvolymer, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Internationellt sett är Volvo XC60 storsäljaren.

På fjärde plats bland de mest sålda bilarna i Sverige hamnar Volvo S60/V60 och på sjätte plats ligger Volvo V40.

- Det är en stark prestation. Vårt mål är att ha en marknadsandel på 20 procent. I år slutar vi med en marknadsandel på 20,64 procent. Det är vi så klart nöjda med, säger Kristian Elvefors.

Under fjolåret laserade också Volvo sin nya XC90, som fick ett mycket gott mottagande och under 2016 väntar nya modeller på att presenteras, som till exempel Volvo V90.

- Det kommer att bli tufft och utmanande, men samtidigt väldigt roligt. Att lansera vår nya herrgårdsvagn Volvo V90 för den svenska publiken blir en av årets viktigaste uppgifter, säger Kristian Elvefors.

Läs mer om Volvos lyckoår

Mest läst