Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Volkswagen: Ingen ersättning till europeiska kunder

Volkswagen kommer inte ersätta bilägare i Europa efter bilföretagets utsläppsskandal.

Volkswagen säger nu att det inte finns några grunder för att ge ersättning till europeiska bilägare efter utsläppsskandalen, uppger nyhetsbyrån Reuters. Bilföretaget planerar att ge ersättning till amerikanska kunder men nu avvisar man alltså kraven från EU:s kommissionär.

Det tyska bilföretaget säger att anledningen till att man betalar ersättning i USA är att det där tar längre tid att komma fram till hur man ska hantera de påverkade bilarna och att de amerikanska kunderna därför får vänta längre på en lösning.

Förra veckan skrev EU-kommissionären Elzbieta Bienkowska en kravlista till Volkswagen. På listan fanns ett förslag på att företaget skulle överväga att betala ersättning till europeiska kunder.

"I Europa fokuserar vi på reparations - och serviceprocessen. Situationen i USA och Kanada är inte automatiskt jämförbar med andra marknader i världen. Därför kan inte den här lösningen (ersättningen efter skandalen) bara appliceras på andra marknader", sa Volkswagen i ett pressmeddelade i dag, enligt Reuters.

EU-kommissionären Elzbieta Bienkowska har bjudit in Volkswagen för ytterligare samtal om hur man på ett rimligt sätt kan kompensera de europeiska kunderna.

Mest läst