Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Vinterns fototävling

Vinterkänsla – det är temat för Lilla årets bild, Göteborgs-Postens fototävling för unga fotografer. Ett passande tema detta år som nästan bara varit vinter. Den som har den bästa känslan för vinter får sin bild på en helsida i GP på självaste julafton.

Alla fotografer under 21 år kan delta i denna den sjunde upplagan av tävlingen Lila årets bild. Och förutom att få bilden publicerad på en helsida i GP belönas vinnaren också med en bra systemkamera och en dag ihop med någon av GP:s fotografer. De som hamnar på platserna två till tio får priser i form av presentkort på fotoprylar.

– Vinterkänsla betyder betydligt mer än julmotiv, säger Helene Nordahl, projektledare inom kommunikation på GP.

– Vilka känslor väcker vintern? Betyder den värme eller kyla? Är det kontraster eller samspel? Det är fritt fram att tolka temat högst personligt. Tänka fritt och leta efter vinterns själ, förklarar Helene Nordahl.

Fritt fram för konstnärlig frihet med andra ord men med en viktig begränsning – fotografen får vara högst 20 år gammal.

– Vi vill med den här åldersgränsen försöka nå nästa generations tidningsläsare, säger Helene Nordahl och berättar, att det kom så många som 949 bidrag till fjolårets upplaga av tävlingen.

Ytterligare en begränsning finns om än självklar för dagens fotografer – alla tävlingsbidrag måste vara i digital form. Papperskopior eller diabilder duger inte.

Bidragen ska ha kommit in senast den 27 november. Därefter väljer en jury ut 30 bilder, som läggs ut på facebook.com/GöteborgsPosten för omröstning. Röstningen pågår från och med den 4 till och med den 16 december. Juryn utser sedan vinnaren bland de tio bilder som har fått flest röster i den öppna omröstningen.

Första pris: En professionell systemkamera och möjlighet att följa med en GP-fotograf under en arbetsdag. Vinnarbilden kommer också att publiceras som helsida i Göteborgs-Posten den 24 december!

2:a –10:e pris: Presentkort à 500 kronor på Scandinavian Photo och eventuellt publicering av bilden i Göteborgs-Posten under 2013.

Jury: Anders Håkansson, bildchef på GP, Staffan Forsman, AD på Forsman & Bodenfors, Helene Furness, bildredaktör på GP, Heléne Nordahl, projektledare kommunikation på GP, Markus Pettersson, projektledare CRM och sociala medier på GP och Jessica Wallin, projektledare redaktionell kommunikation på GP.

Juryn förbehåller sig rätten att inte publicera något av bidragen, om GP anser, att bidragen inte uppfyller GP:s krav och kriterier för publicering. GP förbehåller sig också rätten att beskära bilder och lägga texter och GP:s logotyp på bilder som publiceras i tidningen. Fotografers namn anges.

Mest läst