Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Kommunstyrelsens ordförande Per Ödman (M) säger att de inget kan göra innan de har full kontroll över marken.

Vill ta över marken vid Gottskärs hamn

Nu tas nästa steg när det gäller planerna på att utveckla Gottskärs hamn. För att kommunen ska satsa på projektet vill politikerna först köpa all mark.

Det finns många visioner om Gottskär, en av Kungsbacka kommuns viktigaste fritidshamnar. Genom Leaderprojektet Waypoint Gottskär som drivits av föreningen Framtid Gottskär har flera idéer presenterats, bland annat ett brygg- och promenadstråk i hamnen. Kommunledningen har också ställt sig positiv till satsningar i hamnen, men avgörande är att bli ensam markägare.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi kan inte göra något innan vi har full kontroll över marken, säger kommunstyrelsens ordförande Per Ödman (M).

Det viktigaste för kommunens del är att säkra området mot framtida erosionsskador. Först därefter är politikerna beredda att göra ytterligare insatser i Gottskärs hamn. På kommunstyrelsens arbetsutskott i går gavs klartecken till att ge förvaltningen i uppdrag att påbörja markförhandlingar med Onsala sockens skifteslag.

Blir kommunen ensam ägare av marken ska flera åtgärder utredas. Bland annat en säker gång- och cykelförbindelse till hamnområdet med syfte att minska antalet p-platser, så att parkeringen kan användas till annan verksamhet.

Per Ödman påpekar att hamnutvecklingen är viktig av flera skäl, bland annat kommer Kattegattleden som invigs nästa år, ha en informationspunkt i Gottskär.

– Gottskär är en pärla med en lång tradition, säger Per Ödman.

Mest läst