Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Vilka blir bäst i världen?

Nu avgörs det vilka som är världens bästa fotbollsspelare. Men vinnarna kan redan ha avslöjats efter ett misstag från FIFA.

Zlatan Ibrahimovic och Lotta Schelin nobbas. Ingen svensk finns med bland de sista utvalda spelarna och tränarna som kan koras som världens bästa fotbollsspelare.

Trion på herrsidan med Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och Neymar är ingen skräll direkt. Trion har haft lekstuga under året även om Ronaldos form på slutet dalat lite i Real Madrid. Messi har fyra segrar från 2009-2012. De två senaste åren har det varit Ronaldo som tagit titeln före Messi.

Men nu är det dags för Messi igen – om man ska gå på den listan som FIFA råkade släppa men snabbt tog bort. Enligt den listan är det Lionel Messi och Celia Sasic på damsidan som får det ärofyllda priset som har delats ut sedan 1956.

”Den här eftermiddagen, har en nyhet publicerad för första gången i november (falskt då också) åter dykt upp. Vinnarna av Ballon d’Or har INTE läckts ut.”, skrev FIFA efter att listan skulle ha läckts.

Sasic avslutade nyligen sin fotbollskarriär blott 27 år gammal i juli då hon letade efter nya utmaningar.

– Jag ser framemot många nya saker i livet, mina universitetsstudier, nytt jobb och chansen att starta en familj, sa tyskan då.

På tränarsidan är det två spanjorer som är favoriter, Pep Guardiola och Luis Enrique.

Den förstnämnde sågas dock rejält av Manchester City-stjärnan Yaya Toures agent.

– Min farfar hade kunnat vinna titlar med Barcelona och Bayern München, säger agenten om Guardiola som tränade Toure i Barcelona.

Nytt för i år är att varken Michel Platini eller Sepp Blatter kommer dyka upp enligt rapporter. De två fotbollspamparna är avstängda från all fotbollsverksamhet av FIFA:s etiska kommitté.

Ballon d’Or 2015: Cristiano Ronaldo, Portugal, Lionel Messi, Argentina, Neymar, Brasilien.

World Women’s World Player of the Year: Carli Lloyd, USA, Aya Miyama, Japan, Celia Sasic, Tyskland.

World Coach of 2015 (herrlag): Pep Guardiola, Bayern München, Luis Enrique, Barcelona, Jorge Sampaoli, Chiles landslag.

World Coach of 2015 (damlag): Jill Ellis, USA:s landslag, Mark Sampson, Englands landslag, Norio Sasaki, Japans landslag.

Mest läst