Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Vi kan inte ta emot alla flyktingar hur gärna vi än vill

En ansvarsfull flyktingpolitik bygger på att de som tar sig till Sverige lyckas integrera sig och bli självförsörjande. Så länge inte det fungerar, behöver vi en restriktiv invandring, skriver Pontus Båth och Mattias Tykesson, MUF Göteborg.

I dag, onsdag, hålls en stor manifestation på Götaplatsen i Göteborg. Detta för att visa att vi vill välkomna flyktingar till Europa och Sverige. Vi accepterar inte nuvarande situation i Medelhavet där familjer dör under sin resa mot frihet. Enklare vägar bör upprättas och fler länder i EU måste ta ansvar. MUF Göteborg är ett av ungdomsförbunden som skrivit under för manifestationen.

Samtidigt behöver vi fortsätta debatten angående nuvarande migrations- och integrationspolitik och ställa oss frågan hur många flyktingar Sverige klarar att ta emot. En ansvarsfull flyktingpolitik bygger på att de som tar sig till Sverige lyckas integrera sig och bli självförsörjande. Då behöver Sverige en politik som ger människor verktyg och möjligheter att utvecklas. Så länge inte det fungerar, behöver vi en restriktiv invandring.

Naivt att tro

Svensk välfärd bygger på att våra medborgare arbetar och betalar skatt. När fler och fler står utanför, minskar statens skatteintäkter och möjligheten att integrera flyktingar minskar. Att tro att majoriteten av flyktingarna försörjer sig själva och sin familj från dag ett, är naivt.

Fler länder i Europa behöver ta samma ansvar som Sverige gjort. Om samtliga länder delar på kommande flyktingströmmar, blir antalet betydligt färre och möjligheten att integrera dessa ökar. Men när inte övriga länder vill ta ansvar behöver vi i Sverige se över våra möjligheter.

Trycket skulle minska

Tillfälliga uppehållstillstånd tillsammans med försörjningskrav på individen på sikt, är ett av förslagen från Moderaternas partiledning till kommande partistämma i oktober. Flera EU-länder har liknande system. Förslaget skulle harmoniserar reglerna och trycket på Sverige som enskilt mottagarland skulle minska. Incitamenten för den enskilde att lära sig språket och söka jobb ökar när egenförsörjning blir ett krav för fortsatt asyl.

En hållbar integrations- och migrationspolitik kräver restriktioner och insikten om att Sverige inte kan ta emot obegränsat med flyktingar, hur gärna vi än vill.

Pontus Båth (M)

distriktsordförande MUF Göteborg

Mattias Tykesson (M)

1:e Vice distriktsordförande MUF Göteborg

1712535.jpg
1712534.jpg
Mest läst