Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Bild - 1

Vi har högre ambitioner med skolan

I snart två decennier har Socialdemokraterna haft ansvar för stadens skolor och nu ska det bli mer av samma politik. Vi måste vända vikande kunskapsresultat och vi måste tänka nytt. Därför presenterade vi rapporten Nystart för skolan i Göteborg, skriver Alliansen i Göteborg.

Vi har betydligt högre ambitioner och vi vill utveckla Göteborg till en kunskapsstad i världsklass. Forskning om framgångsrika skolor visar att rektorns roll är central. Rektorerna får inte i dag de förutsättningar som krävs för att vara rektor. Ingen annan faktor är så viktig för skolans kvalitet som en kompetent och engagerad lärarkår. Rektorn måste stärkas i sin roll som pedagogisk ledare och det systematiska kvalitetsarbetet måste förbättras.

Mer resurser, som är öronmärkta, måste tillföras skolorna och nå fram till alla elever. Att satsa på våra barn och unga är en investering och ingen kostnad. Där håller den rödgröna majoriteten med oss. Men i stället för att systematiskt och grundligt satsa på skolan ägnas allt mer tid åt panikåtgärder för att spackla över misslyckandena.  

Robert Hammarstrand (S) och hans rödgröna kollegor säger sig vilja ha ökad likvärdighet i stadens skolväsende. I verkligheten tas allt fler steg i motsatt riktning. De rödgröna skjuter ansvaret ifrån sig genom att bilda skolutskott, vilket bara gör ansvaret för skolan än otydligare. Vi vill samla ansvaret till en central grundskolenämnd.

I valet mellan att försvara stadsdelarna som lokala skolstyrelser eller elevernas rätt till likvärdig skola, är valet enkelt för oss. Vi väljer en likvärdig skola.

Helene Odenjung (FP)

kommunalråd

Kristina Tharing (M)

kommunalråd

David Lega (KD)

kommunalråd

Mest läst