Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Veronica Palm omvald efter lång debatt

- Nu ska vi vårda vårt parti, fortsätta öppna vårt parti, med respekt för varandra. Med de orden avslutade. Stockholms kritiserade S-ordförande Veronica Palm en lång debatt, som i hög grad handlade om hennes egen framtid i Framtidspartiet.

När den en och en halv timma långa debatten om vem som skall vara S-distriktets ordförande i Stockholm fanns det bara en kandidat – den av många kritiserade sittande ordföranden Veronica Palm. Så en enig valberedning föreslog att Palm skulle få förnyat förtroende.

- Jag ser fram emot att vi lämnar de här söndra och härska-teknikerna bakom oss. För som en partikamrat sa, jaktsäsongen på socialdemokrater, den är över, sade Emma Almgren, redaktör på S-märkta Tiden, under Stockholmsdistriktets debatt.

Veronica Palm önskade att partimedlemmar i fortsättningen pratade med varandra, inte om varandra.

Det var två återkommande teman i debatten.

Den ena handlade om Omar Mustafa-affären, och vilken eller vilka som var orsaken till att Stockholms S-distrikt först såg till att han blev invald i partistyrelsen, för att mindre än en vecka senare uppmana honom att avgå, av samma distriktsledare i båda fallen.

- Hur kom det sig att Omar Mustafa på en presskonferens gav en annan bild än den vi gav? Ja, det får man nästan fråga honom om, sade Palm under debatten.

Den andra frågan handlar om partiets öppenhet kring nomineringar och valprocesser.

- Klart att saker och ting i partiet måste förändras. Ibland måste man rensa luften, det är plågsamt, det är läskigt. Lite som att gå till naprapaten, sade en av Stockholmsdistriktets tungviktare Olle Burell.

- Det här är något som har gått rakt in i magen på väldigt många. Därför är det viktigt att vi rensar luften och gå vidare. Men jag tror inte att vi blir klara i dag, sade en av dem som deltog i debatten.

Den frågan om större öppenhet i partiet är inte ny, långt därifrån. Men den har onekligen fått förnyat bränsle av schabblet på partikongressen i Göteborg för snart en månad sedan.

Mest läst