Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Vem väcker Frölunda till liv på tisdag?

Frölunda är vaket igen. Vem sätter på kaffet på tisdag?

Det är, som väntat, ett betydligt mer skärpt Frölunda den här kvällen. Ett gäng som gör jobbet i försvaret, håller koncentrationen i de allra flesta lägen.

Keepern Lasse Johansson får exempelvis chansen igen efter lördagens mindre lyckade insats – och visar ännu en gång varför han är ligans bäste målvakt, även om det andra målet ser aningen billigt ut.

Efter 6–2 är serieledningen åter i den grönt belysta arenan i Göteborg. Välförtjänt, förstås.

Med tre assist kliver Ryan Lasch upp i poängligans topp – och vi får gå tillbaka till Magnus Kahnbergs glansdagar sedan Frölunda senast hade en spelare på den positionen.

Här måste sportchef Fredrik Sjöström se till att få bläck på ett nytt kontrakt allra snarast. Annars kommer en schweizisk eller rysk klubb att lägga upp så mycket pengar att Frölunda inte kan matcha budet.

Jobba!

Joel Lundqvist leder dessutom skytteligan med 18 mål – hans bästa notering nånsin i den svenska högstaligan!

Han jagas av Artturi Lehkonen som äntligen gör fler än ett mål i en och samma match den här säsongen.

Jag vet att han längtat efter just det. Med tre mål av tre möjliga i powerplay så är Frölunda också i kapp Skellefteå i toppen av den statistiken. Nästan 29 procent är riktigt vasst!

Så finns det inte moln på himlen?

Jo, tyvärr. Det är många som tror att Frölunda redan är klart för final i Champions Hockey League efter tisdagens 5–0 i Davos.

Men efter det har det hänt lite.

Oliver Bohm har lämnat laget, Oscar Fantenberg har skadats, Spencer Abbott likaså. Plötsligt känns en vändning inte alls helt omöjlig för Dick Axelssons snabbkontrande gäng.

Frölunda har haft problem med koncentrationen mot sämre lag under säsongen – och matcherna mot Malmö, Modo och Rögle i SHL har den senaste tiden visat upp en brist i Roger Rönnbergs lagbygge.

Faran, som jag ser det, är att Frölunda tror att det är klart för final – och åker omkring på en skridsko i ett halvtomt Frölundaborg.

Här har tränarteamet en utmaning.

På torsdag behövs dock ingen väckarklocka. Då kommer Brynäs till Scandinavium – och det är det enda lag som Frölunda inte har slagit den här säsongen ...

Vem sätter på kaffet?

Till sist: Göteborg HC är klart för kval mot Riksserien, efter säker – men nervig – seger borta mot Karlskrona. Stans och regionens hockey behöver förstås ett damlag i den högsta divisionen – och den 27 februari startar kvalet.

Sedan kanske Frölunda kan börja med att plocka in tjejer på hockeygymnasiet också.

Det är visst 2016 nu.

Eller hur, Mats Grauers?

Plus

Lugnet. Frölunda är plötsligt nere på bara sex backar – men får inte panik för det. Fredrik Sjöström blir bra som sportchef – och känns oerhört trygg.

Minus

Hjärnskakning. Backen Oscar Fantenberg är skadad – och ingen vet hur länge den här smällen håller honom borta från hockeyn.

Mest läst