Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Vem ska får GP:s sportpris? Nominera din kandidat!

GP-sporten gjorde om sportpriset för att i stället låta alla fantastiska ledare och föräldrar stå i centrum.Och vilken succé det blev.

Det var inte ett alldeles lätt beslut, att efter 25 år förändra GP-sportens uppskattade pris. Med facit i hand så gjorde vi helt rätt. Dagligen fokuserar vi och andra på prestationer kopplade till träningar, matcher och tävlingar. Och med Göteborg som utgångspunkt, är det en härlig utmaning att varje dag välja och prioritera vad vi skall fokusera på.

Göteborg är en fantastisk idrottsstad med mängder av framgångsrika lag och individuella idrottare.

Men för att tjejer och killar skall kunna utföra det som de tycker är absolut roligast, krävs att allt runt om fungerar. Det är dessa ledare, mammor, pappor, föräldrar, kompisar och släktingar som gör det möjligt som vi vill lyfta fram och för ovanlighetens skull låta få en välförtjänt plats i centrum.

Det var därför vi gjorde om GP:s sportpris.

Att tillhöra en idrottsklubb har enormt många fördelar. Självklart handlar det om mycket glädje, på och vid sidan av plan, men för en del kan den också tjäna som en tillfällig andningspaus. Bort från en vardag som kan kännas både mörk och tung och där ledare ikläder sig rollen som engagerade socialarbetare som försöker leda ambivalenta ungdomar på rätt spår.

Det är därför jag gärna ser att våra politiker involverar idrottsrörelsen ännu mer i de stora samhällsutmaningar vi har. Att tillföra idrotten extra resurser är inte en kostnad – det är en investering.

Det är jag övertygad om.

Jag hade själv förmånen att i tidig ålder få vara med i Kaverös BK. Vi tränade, spelade matcher, var med i turneringar runt om i Sverige och fick åka utomlands på cuper och läger. Det var också där jag lärde mig att ta ansvar, visa respekt och visa ödmjukhet. Detta tack vare mina ledare, som med tydlighet visade vad som var rätt och fel. Det var också där jag träffade Jens, Tommy, Kjell, Greger, Thomas, Igor – mina fantastiska kompisar som jag för alltid kommer att ha nära kontakt med och som jag ofta bland annat åker till England med och tittar på fotboll.

Jag är privilegierad som har dessa vänner tack vare idrotten.

Vi på GP-sporten har uppmärksammat flera goda exempel under 2015, där klubbar och ledare tar ett större ansvar än vad vi kan förvänta oss. En av dessa belönades i fjol med GP-sportens hederspris – Matilda Brinck Larsen. Vi fick mängder av bra förslag från er läsare, men ingen lika bra som Matilda. Juryn var helt enig, hennes arbete med ensamkommande flyktingbarn i Sandarna lag C var bäst.

Nu vill vi ha in era förslag på personer som lägger ner det där lilla extra och som gör det möjligt för så många ungdomar att kunna utöva sin idrott. Alla dom som alltid kör till matcher och träningar, kommer till klubbstugan först och går sist, tvättar, står i kaféterian och försöker sälja de lotterna som ingen vill köpa.

Eller de som bara finns där till hands.

Senast den 31 januari vill jag att ni mejlar förslag på: [email protected] Märk gärna mejlet med "GP-sportens hederspris".

Förutom äran och uppmärksamhet, delar vi ut 10 000 kronor till vinnaren.

Juryn består av: Cecilia Krönlein, chefredaktör, Christoffer Ahlqvist, nyhetschef, Ulf Niklasson, sportchef och Eric Hilmersson, sportreporter

Varmt välkomna med förslag!

Mest läst