Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage malmberg
Claes Malmberg utlovar glamourös storbandskänsla - i det mindre formatet.

Vegasdoftande krogshow med namnkunnig trio

Det blir finkläder på för trion Claes Malmberg, Helena Paparizou och Jan Malmsjö i höst. Då bjuder de på Vegasdoftande krogshow på Kajskjul 8 i Göteborg.

Claes Malmberg ser lite ensam ut i halvmörkret inne på Kajskjul 8. Helena Paparizou har fullt upp med en musikal i Grekland, men Jan Malmsjö skulle varit med.

Han har dock drabbats av influensan.

– Jag är rädd att det är jag som har smittat honom. Han var så ledsen att han inte kunde komma, han hade skrivit en hyllningslåt till mig som han tänkte framföra för er, säger Claes Malmberg.

– Han är väldigt rolig, vi har väldigt kul ihop, jag och Janne.

Tillsammans spelar de Charley’s tant på Intiman i Stockholm, som gått för utsålda hus i omkring 100 föreställningar. Förra sommaren spelade de på Gunnebo slott och det var då Claes Malmberg frågade kollegan om han ville vara med på en krogshow.

– Jag frågade honom lite på uppstuds i logen. Han tyckte först att han var lite gammal, men dagen efteråt ringde han och sa ja, säger Claes Malmberg,

Han tillägger att han tror att Malmsjös fru Marie Göranzon hade ett finger med i spelet.

– Hon vill att han ska jobba, han mår ju bättre då. Det är vitaliserande att hålla igång i den åldern, sen får man ju vara försiktig och behandla honom med respekt, både för den han är men också för hans ålder.

Däremot är Malmberg inte det minsta bekymrat att den äldre kollegan inte ska orka.

– Grejen med Jan är att man glömmer det efter ett tag, det är ingen skillnad på Jan Malmsjö 83 år eller 53 år på scen. Han har samma kraft och samma sätt att jobba på.

Material finns det mer än nog av för att fylla en krogshow.

– Janne skulle kunna göra tolv krogshower själv med det material han har. Det finns ingen nu levande artist i Sverige som har den bredd han har och det kommer troligen inte att finnas framöver heller.

Schlagerstjärnan Helena Paparizou var faktiskt klar för showen ännu tidigare.

– Tanken var från början att jag kanske skulle göra något själv, men så har jag och Helena Paparizou samma advokat så jag har träffat henne några gånger och sett henne uppträda och jag tycker att hon är bra, hon har ett temperament som jag gillar. Så jag pratade lite med henne om hon ville vara med.

Repetitionerna ska dra igång i augusti och premiär blir det 30 september. Claes Malmberg utlovar smoking och tjusiga klänningar och glamourös storbandskänsla, om än i det mindre formatet.

Trots ett åttamannaband på scen och svängiga arrangemang så betonar Claes Malmberg att det inte blir någon överdådig show.

– Det blir inte att vi ska göra någon Christer Sjögren-föreställning eller en Frank Sinatra-show, det handlar snarare om att vi gör storbandsarrangemang, men vi blandar både tradition och nyare låtar.

Helena Paparizou är 34 år, Claes Malmberg 54 och Jan Malmsjö 83.

– Vi är tre generationer, så får vi försöka representera det. Jag är i första hand inte sångare, jag får göra som hackspetten i Kalle Anka på julafton och ägna mig åt att vara lite rolig.

Mest läst