Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

693074.jpg
Mats Odersjö

Vd för bostadsbolag blev arbetsbefriad

Göteborgs största förmedlare av studentbostäder SGS studentbostäder arbetsbefriar sin vd med omedelbar verkan.

I veckan fick vd:n för SGS studentbostäder i Göteborg avsluta sin tjänst med omedelbar verkan. SGS styrelseordförande Klara Martinsson vill inte gå in på orsakerna bakom beslutet men bekräftar att vd inte längre har styrelsens förtroende.

- Han är arbetsbefriad och vi har informerat personalen.

Stämmer det att han inte ens får komma in i lokalerna?

- Ja, det stämmer, säger Klara Martinsson.

Hon säger också att SGS kommer att ge mer information i början av den kommande veckan. Tillförordnad vd är fastighetschefen Magnus Bonander. Den förre vd:n satt i drygt tio år.

SGS är en stiftelse som styrs gemensamt av Göteborgs stad, Göteborgs förenade studentkårer och Göteborgs universitet. Styrelsen består av sju ledamöter och fem suppleanter.

SGS har drygt 5 600 studentbostäder i Göteborg och hyr också ut rum på kortare tid. Bostäderna finns över hela staden och beståndet består av allt från korridorrum till lägenheter med flera rum.

Under de senaste åren har stiftelsen bland annat byggt studentbostäder i Guldhedens vattentorn, i Gårda och byggt om lokaler längs Långgatorna i Linnéstaden till studentlägenheter. Ett av de senaste nybyggena finns i Lindholmsallén på Hisingen.

Mest läst