Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Kentoulf
GP:s Kent Hallgren, fotograf, och Ulf Nyström, reporter och trafikbloggare.

Var med och påverka

Trängselskatt, tågtunnel och åratal av byggkaos. Debatten om Göteborgstrafiken är hetsig och full av frågor. Nu ska du få svar på dina.

Går det att stoppa bygget av Västlänken? Blir miljön bättre av trängselskatten? Hur mycket, och på vilket sätt ska jag betala?

GP:s granskning av Västlänken och trängselskatten har väckt starka reaktioner. Det visar inte minst alla kommentarer på gp.se. Besluten är visserligen klubbade i riksdagen men mycket är ännu oklart - och går att påverka. Nu är tiden att göra det.

Vi har samlat relevanta artiklar på en specialsajt: gp.se/nyheter/goteborg/trangseltrafik. Där kan du läsa in dig på frågorna, ge dig in i debatten via kommentarer, tipsa våra reportrar om nyheter och inte minst skicka in dina frågor om framtidens trafik i Göteborg.

På fredag klockan 11 ordnar GP en stor utfrågning i Nordstans köpcentrum. Med era frågor till hjälp kommer vår krönikör Sarah Britz att leda debatten mellan politiker, experter och engagerade västsvenskar. Reportrarna Christer Lövkvist och Ulf Nyström kommer också att vara på plats och delta. Om du inte har möjlighet att komma dit kan du se eventet direkt, eller i efterhand, på gp.se.

Men vi tjuvstartar redan nu med att åka ut och träffa trafikanter i och omkring Göteborg. I morgon kan du träffa trafikreporter och bloggare Ulf Nyström när han och fotograf Kent Hallgren parkerar GP:s husbil på Backaplan mellan klockan 11 och 12. På eftermiddagen står de på Frölunda torg mellan klockan 14 och 15. Passa på att prata en stund, och delge oss dina åsikter och frågor. Vad vill du veta? Vilka svar behöver du från politiker och experter?

På onsdag tar vi en tur till några av Göteborgs kranskommuner. Vi vet att åsikter och känslor bubblar även där. Vi börjar utanför Ica Maxi i Kungälv mellan klockan 11 och 12 och tar oss sen till Bagges torg i Lerum mellan klockan 14 och 15.

Mejla dina synpunkter om trängselskatten och tågtunneln till oss under adressen [email protected]

Mest läst