Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Våren sjöngs in av bland annat Akademiska Kören och Chalmers Manskör.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Våren sjöngs in i Trädgårdsföreningen

  Nu är är våren här. Den sjöngs in på lördagseftermiddagen i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Uppskattningsvis ett par tre tusen personer luftade strupar och studentmössor.
  För många är det en tradition att välkomna våren i Trädgårdsföreningen. Våren hade inledningsvis tagit Time-Out i eftermiddags .Solen lyste med sin frånvaro och det var grått och lite småkyligt. Men det hindrade inte folk, unga och gamla ,att från att breda ut filtar och plocka fram mat och dryck ur medhavda picknick-korgar. Och de flesta verkade trivas och de bjöds på körsång, balett, sång och vårtal.
  Körsången svarade bland annat Bolagsstämmorna, Akademiska kören och Chalmers manskör för medan bland annat Patriciabaletten dansade Strax före klockan tre som brukligt sjöng Chalmers manskör kraftfullt Vintern rasat.
  Vårtalet hölls i år av Göteborgs-Postens chefredaktör Peter Hjörne som i sitt tal hyllade tron på framtiden. Han utbringade ett fyrfaldigt leve för framtiden och för våren.
  Och när det var gjort skedde traditionsenligt mösspåtagningen. Gulnade studentmössor placerades på grånat hår och kritvita sattes på unga huvuden.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.