Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Marcus Gustavsson, vd för Blåkläder i Svenljunga.

Västsvensk entreprenör utsedd

Årets entreprenör i Västsverige blev Marcus Gustavsson, vd för Blåkläder i Svenljunga.

På tisdagskvällen fick han priset som Västsveriges bäste entreprenör på Elite Park Avenue. En del av priset är bland annat att delta i Sverigefinalen i februari.

Enligt juryn har Gustavsson satsat på kvalitetsprodukter, vilket resulterat i snabbt stigande omsättning. Blåkläder har funnits i 53 år. Det startades av Marcus Gustavssons pappa, men har tagit steget ut på exportmarknaden under Marcus tid. Företaget omsätter cirka 600 miljoner kronor och finns i 11 europeiska länder samt i USA och Kanada.

På entreprenörgalan blir Karin Skoog utsedd till årets kvinnliga stjärnskott. Hennes filmbolag heter Lucky Punk. För fyra år sedan startade hon sitt eget filmbolag, efter flera år och några besvikelser i filmbranschen. Hon har i dag en årsomsättning på 16 miljoner kronor. Vill inte bli störst, "men bäst".

Årets manliga stjärnskott är Johan Lassing. Liksom Karin Skoog är han göteborgare. Hans företag, Quacom Technology, tioårsjubilerar just i år. Av de 45 anställda är närmare hälften teknologie doktorer. Ambitionen är att tillsammans med kunder kombinera forskning med avancerad teknik.

Priset för Bästa internationella tillväxt går till Anders Johansson. Hans företag var först att sälja inredningsprodukter via postorder redan 1975 – en affärsidé som passar som hand i handske i internethandelns tidevarv. I dag har AJ Postorder en omsättning på 1,3 miljarder kronor. Företaget har som mål att öka omsättningen med 15 procent om året. Halmstadföretaget har 500 anställda och är representerat i 19 länder.

Mest läst