Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En lastbil på tvären blockade en motorvägsavfart i Floda på tisdagsmorgonen.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Västkusten slipper snökaos

Snön vräker ner över stora delar av Götaland. Men västkusten kommer lindrigt undan, här blir det bara någon centimeter till.

- Det är lite kaotiskt på många håll i södra delen av landet just nu, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI. Vi har klass 2-varning i Småland och södra Östergötland där det kan bli 15-20 centimeter snö under dagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vid ostkusten kommer nederbörden som regnblandad snö, under eftermiddagen fryser det på och det kan det bli riktigt halt på vägarna.

För övriga delar av Götaland förutom Bohuskusten har SMHI utfärdat en klass 1-varning.

- Norra delen av västkusten, från Göteborg och norrut, klarar sig undan fortsatt snöfall, säger Frost. Det kan bli någon centimeter till under dagen men inget som borde ställa till några nämnvärda problem.

Kylan håller på att krypa söderut. Ljusnedal i Härjedalen har 26 minusgrader på tisdagsmorgonen.

Även under onsdagen faller en hel del snö över stora delar av Götaland men även då blir det ganska glest mellan snöflingorna i Västsverige, kanske kan snötäcket växa ett par centimeter.

Väderläget förändras inte så mycket senare under veckan. Den riktigt kalla luften fortsätter att strömma ner över landet med nordostvindarna.

Snöfallet mattas av men det kan fortsatt förekomma kraftiga snöbyar längs ostkusten.

- Vi ser ingen förändring av vädret, åtminstone inte till mitten av nästa vecka, säger Frost. Snön ligger kvar, det blir mellan en och fem minusgrader.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.