Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Khaddi
Ullevi FK:s Khaddi Sagnia slog till med ett jättehopp i F16-tävlingen i längd på Världsungdomsspelen på Ullevi.

Världsresultat av Sagnia i längd

Khadijatou "Khaddi" Sagnia, 16, är bäst i tresteg. Men hon flyger långt i längdhopp. Och längre ska det bli. – Jag kan hoppa över 6.50, säger hon.

Resultattavlan blinkar till. 6.26. Ett resultat som kan mäta sig med de allra bästa i ålderklassen. Nytt personbästa och Khaddi Sagnia närmar sig sitt mål.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Oh my god, tänkte jag. Det är ju jättelångt. Nu vill jag hoppa ännu längre. Längre än Carolina Klüft, säger Sagnia.

Jättetalangen från Angered har tresteg som paradgren. Där har hon ett personbästa på 13.37. Ett resultat som placerar henne i världseliten i hennes ålderklass och drygt en meter bakom de bästa kvinnorna i världen.

– Jag känner mig stolt när jag hoppar långt. Friidrott är bra på det. Att man har alla sina kompisar på alla tävlingar. Man går omkring och pratar med alla. Det är jättekul.

Khaddi började med friidrott för drygt tre år sedan och har haft en explosionsartad utvecklingskurva. Hon har redan tävlat för det svenska seniorlandslaget och i augusti åker hon till Asien och Singapore för att tävla för Sverige vid ungdoms OS.

– Jag vet att jag hoppar långt. Och det ska bli jättekul att åka till Singapore. Jag tror att jag kan vinna. Men jag vet inte riktigt hur långt alla andra hoppar. Men det ska ändå bli kul, säger hon.

Mest läst