Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Kopparberg_badtunna_4_1871276_1024 x 683 standard_1997793
Kopparberg har byggt världens största badtunna vid Röda sten.

Världens största badtunna vid Röda sten

Vill du vara del av ett världsrekord? Den möjligheten finns på lördagen. Vid Röda Sten har man byggt upp världens största badtunna inför helgen.– Vi vill utmana vintern och visa att man kan göra goa sommargrejer och vara ute, säger Sarah Bronsman, marknadsutvecklare hos Kopparberg.

Det är vid Röda Sten som Kopparberg cider byggt upp världens största badtunna. Arbetet med att bygga tunnan har tagit två veckor och har tidvis försvårat av vädret.

– Vi bor ju i en ganska regnig stad och när det har regnat så det har inte alltid gått att arbeta. Men nu står den klar, säger Sarah Bronsman.

Det tidigare världsrekordet ska enligt henne vara en badtunna som var tolv meter i diameter. Men nu har man toppat det. Den nya tunnan är hela 20 år meter i diameter och 315 kvadratmeter stor. Vattnet väntas vara så varmt som mellan 35 till 38 plusgrader.

– Det kan skilja sig beroende på var i badtunnan som man är. Den är verkligen jättestor, säger hon.

Sarah Bronsman har själv inte fått bada i tunnan än, men klockan fem på lördagskvällen så kommer man att starta igång tillställningen. Enligt henne kan 150 personer vistas i tunnan samtidigt och har fått så pass stort intresse har man satt in ett extra tillfälle på söndagen för de som är badsugna.

Är man över 20 år är det bara att traska sig ner till Röda sten antingen på lördag mellan klockan 17-21 eller på söndag mellan 14-18.

– Det är inte varje dag som man får ta del av ett världsrekord, säger Sarah Bronsman.

Kopparberg har dokumenterat hela byggnadsprocessen och haft vittnen på plats. Nu har man skickat in relevanta dokument till Guinness och hoppas att Göteborg i framtiden kommer ha världsrekordet för den största badtunnan någonsin.

Mer om eventet kan man läsa här.

Mest läst