Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Krogtätt. I gamla Auktionsverket möts världens kök. I tisdags fylldes utbudet på med en mexikansk restaurang, ett kafé och två långgårdar. Avenyfamiljens ägare Jonas Järvmarker och Nathalie Fors, ansvarig för det nya kaféet, hoppas att satsningen ska locka många gäster.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Världens kök möts

Världens kök möts nu i samma fastighet. På tisdagen slog en mexikanare upp dörrarna till ett ställe på Tredje Långgatan som ska bli krogtätast i staden. Målet att skapa 200 nya jobb är också uppnått. Det hävdar ägaren Avenyfamiljen.

Göteborgs Auktionsverk har fått en ny profil. Bakom satsningen står Avenyfamiljen som för några veckor sedan öppnade en italiensk bistro med drygt 300 konstverk från lokala konstnärer på väggarna, samt den internationella kineskrogen Made in China.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När GP är på plats på tisdagen är det bara några timmar kvar till att det mexikanska krogtillskottet Tacos & Tequila, ett kafé, två långgårdar och ett ekologiskt bageri öppnar portarna. Fortfarande har byggarbetarna en del kvar att göra och krog- och cafépersonalen packar upp varor och fixar menyer.

I det mindre kaoset står Avenyfamiljens ägare Jonas Järvmarker och småler:

- Även om det ser lite stökigt ut just nu är vi snart klara, försäkrar han.

Martina Book började sin första dag på Kafé Magasinet i måndags. Hon fick anställning via Avenyfamiljens rekryteringssajt 200jobb.se som en kompis tipsade om.

- Jag tror att vi kommer att dra mycket folk från Avenyn, spår hon.

På den ena innegården står en food truck permanent parkerad och ska servera vietnamesiska mackor. Bilen, en gammal Citroën, köptes i Frankrike via nätet och har renoverats.

Nathalie Fors, som ansvarar bland annat för Kafé Magasin och det ekologiska bageriet, känner sig väl förberedd inför första mötet med gästerna:

- Vi har bara finliret kvar, så det ska bli roligt att få komma igång på allvar.

Under rundvandringen berättar Jonas Järvmarker om hur tankarna gått att fylla fastigheten med verksamheter. Den övergripande förklaringen är att göra Tredje Långgatan till den krogtätaste gatan i Göteborg.

Det var förra året som Avenyfamiljen köpte fastigheten. Tillträdet skedde vid årsskiftet. Vad satsningen kostar vill inte ägaren svara på:

- Nej, då skulle det i stället bli fokus på siffror och det är inte intressant, säger Jonas Järvmarker.

Allt är inte klart än. På övervåningen öppnas Auktionsverket Kulturarena i november. Där ska det bli ett kulturrum för utställningar och andra arrangemang. Gamla trägolv har slipats och behandlats och ett auktionspodium ska få tjäna som bardisk. Dessutom väntar ett bokrum på att bli fyllt med 15 000 böcker.

Den första utställningen, som kommer att visa bilder av kändisfotografen Mick Rock, ska pågå i tio dagar.

Och det finns fler planer för Kulturarenan.

- Vi diskuterar med Göteborgs Filmfestival, galan P3 Guld och Göteborg & Co om olika samarbeten.

Avenyfamiljen har från början haft målet att nyanställa 200 personer.

- Det var den stora utmaningen eftersom det råder brist på yrkesfolk i branschen. För några dagar uppfylldes det, vilket känns fantastiskt bra, säger Jonas Järvmarker.

På er sajt skriver ni att det fortfarande finns 39 lediga jobb. Varför?

- Vi behöver mer folk till våra andra krogar och rider på intressevågen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.