Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
543010.jpg

Väpnad polisinsats i östra Oslo

En polisinsats gjordes i Oslo mitt på dagen i samband med utredningen kring terrordåden. Beväpnad polis gick vid lunchtid in på en plats på Slettelökka i Rödtvet i östra Oslo.

Inga sprängämnen hittades och ett antal personer som greps där har släppts igen. Polisen har inga bevis för att binda dessa personer till terroraktionen, skriver polisen i ett pressmeddelande strax efter klockan 14, enligt tidningen VG och nyhetsbyrån NTB.

Aktionen inleddes omkring kvart i tolv på söndagsförmiddagen. Människor uppmanades att hålla sig undan och avspärrningar upprättades.

-Jag kan bekräfta att vi har haft en insats mot en adress i Oslo. Den är relaterad till explosionen i Oslo i fredags, säger Anders Fridenberg vid Oslos polisdistrikt till VG Nett.

Enligt tidningens Verdens Gang reporter på plats fanns flera containrar på den tomt som polisen spärrade av.

Enligt vittnen gick insatsen lugnt till. Ett antal personer ska ha förts ut i bara underkläderna ur byggnaden och ställts upp mot en vägg. Vittnen berättar även för VG:s reporter att polisen har arbetat med att öppna containrarna.

Grannar på platsen berättar för TT:s utsända att det planeras för bostadsbygge på tomten och det har skrivits mycket i lokalpressen om att de gamla lagerbyggnaderna som ännu står där hyrs ut olagligt.

En rättsmedicinare från brittiska Metropolitan Police är i Norge för att bistå norsk polis, upplyste tillförordnad polismästare Sveinung Sponheim i dag. Även svenska Säpo har sänt folk, säger pressekreterare Sirpa Franzén till Svenska Dagbladet. Flera andra länder har erbjudit hjälp, säger Sponheim.

Mest läst