Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Väntar på svar om biljetter till WoW

Är de dyra biljetterna till Way out West värdelösa? Marlene Gunnarsson från Henån har väntat länge på besked från arrangören Luger.

Marlene Gunnarsson köpte via Ticnet en ungdomsbiljett till Way out West till sin 17-årige son Isak. Hon kunde läsa på Ticnets sida att biljetten från och med i år skulle vara personlig, men hon kunde inte räkna ut hur hon skulle göra biljetten personlig för sin son.

Det fanns ingenstans där hon kunde fylla i hans namn. Hon slutförde ändå köpet, betalde 1 595 kronor plus serviceavgift och hämtade ut biljetten.

– Då såg jag att mitt namn stod på biljetten eftersom den var beställd från mitt konto hos Ticnet. Det var så den blev personlig.

Marlene Gunnarsson pratade med sonens kamrater och bad dem titta på sina biljetter. Jo då, det stod en mammas eller pappas namn på deras biljetter också. Efter mejlkontakt med Ticnet fick hon beskedet att ”det är viktigt att den som står på biljetten går på konserten”. Marlene nöjde sig inte med detta utan ringde upp Ticnet som då meddelade: ”det kommer ett besked från arrangören till Way out West eftersom något i hanteringen är oklart, det får du läsa i medierna under våren”.

– Biljetten är dyr och förväntningarna höga och jag vill inte att min son ska stå där och inte bli insläppt. Konserterna är i augusti men jag vill ha klara besked nu om vad som gäller. Jag har mejlat arrangörerna som haft ett par veckor på sig men inte svarat, säger Marlene Gunnarsson.

GP sökte under gårdagen flera ansvariga på Luger. På eftermiddagen kom ett kortfattat svar i mejlform:

– De har inget att oroa sig för. Vi har ett system som hanterar detta, hälsar Joel Borg, pr-ansvarig på Luger.

GP ber honom utveckla hur systemet fungerar. Hur ska Isak göra när han kommer med sin mammas namn på biljetten? Och hur gör alla andra som köper tre-fyra biljetter både till sig själva och till sina kompisar?

– Det kommer information senare om hur sådant går till. Var man byter sina biljetter mot armband och när, och så vidare. Det är inget man behöver fundera på nu, svarar Joel Borg.

Bild - 1

Festivalen pågår 9–11 augusti. Ett festivalpass (18-årsgräns) kostar 1 895 kronor + serviceavgift. Ett festivalpass ungdom (13–17 år) kostar 1 595 kronor.

Bokade hittills är Blur, Refused, Wilco, Feist, Bon Iver med flera.

Mest läst