Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Väntar fortfarande på en fjärde sanering

Josefine Stolz och hennes familj bor fortfarande kvar i lägenheten med vägglöss på Södra vägen 79. "Inget har hänt", säger hon.

GP skrev i maj om Josefine Stoltz, 29, och hennes familj vars trerummare sanerats för vägglöss tre gånger utan att ohyran försvunnit.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Processen mot hyresvärden fortsätter, det har inte hänt så mycket sedan dess, säger Josefine Stoltz i dag.

För en tid sedan var hon och hennes sambo Christian samt förvaltaren och hyresvärden ISS Facility Service AB kallade till hyresnämnden.

- Hyresvärden dök inte upp, man skyllde på sjukdom. Vi har blivit erbjudna en ersättningslägenhet i avvaktan på en fjärde sanering, men ISS vill inte stå för våra flyttkostnader. Därför bor vi fortfarande kvar, säger Josefine Stoltz.

Vägglössen finns kvar i lägenheten.

- Så sent som för en dryg månad sedan hittade vi en vägglus i hallen. Vi skickade den till ISS och saneraren säger att vår lägenhet måste helsaneras. Finns det en lus finns det fler. Men det har inte hänt något sedan dess och det lär väl inte bli några besked nu när det är semestertider.

Just för tillfället håller sig vägglössen i lägenheten lugna.

- Vi har inte ont av dem nu. Det kanske beror på årstiden, säger Josefine Stoltz, som fortfarande väntar på den fjärde totalsaneringen av sin trerummare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.