Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Vänsterns hela partistyrelse vald

  Vänsterpartiets kongress följde valberedningens förslag även i valet av suppleanter till partistyrelsen. Därmed har hela partistyrelsen valts i stor enighet.
  53-åriga ekonomen och SDN-politikern Kerstin Andersson från Tynnered i Göteborg och 48-årige läraren Lars-Göran Asp från Töreboda valdes på lördagseftermiddagen in som nya suppleanter i partistyrelsen. Nya är också David Ahlqvist, 32 år, Umeå och Ann-Margarethe Livh, 57 år, Stockholm.
  Valet av de 22 ordinarie ledamöterna skedde på fredagskvällen och även då gick valberedningens förslag igenom som helhet. Några ombud hade lanserat en spränglista, men inget av namnen på den listan fick tillräckligt stöd.
  Störst stöd av samtliga ledamöter i partistyrelsen fick Elise Norberg med 195 röster. Murad Artin och Emil Berg, som båda fick 190 röster, fick dela andraplatsen och inte förstaplatsen, vilket GP tidigare felaktigt uppgett.
  Elise Norberg är 52 år, sjuksköterska och landstingsråd i Örebro och går nu från en suppleantplats till ordinarie plats i partistyrelsen.
  Varför är du så populär?
  - Jag blev själv ganska överraskad. Men tror att jag är en brobyggare och har vänner i hela partiet. Jag är också förankrad på kommunal och landstingsnivå, där det finns ett missnöje med partiets utveckling.
  Vad menar man då?
  - Man vill ha en mer pragmatisk inriktning och tycker att de perspektiven är viktiga. Därmed inte sagt att det inte är viktigt med tydliga politiska visioner.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.