Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

Vägpirater härjar åter på E 6 – så försöker de lura bilister

Polisen i Fyrbodal har fått flera larm om vägpirater på E 6 och på Tjörn de senaste dagarna.

På E 6 mellan Stenungssund och Ljungskile försökte en person som stod vid en bil med utländska registreringsskyltar få andra bilister att stanna. Polisen fick fem larm från förbipasserande med liknande signalement.

Enligt ett av vittnena fanns det ytterligare en person i diket – något man misstänker kan vara ett knep för att få fler att stanna.

Ingen av bilisterna stannade. När polispatrullen kommit fram till platsen var den misstänkta vägpiraten borta.

Dagen därpå larmades polisen till en bensinstation på Tjörn. Där uppsökte två män andra bilister och sa att deras kort inte fungerade. De frågade om de kunde tanka med deras kort för att sedan betala dem kontakt.

En av bilisterna såg att det rörde sig om falska pengar och åkte därifrån. Bilen som de misstänkta vägpiraterna färdades i hade svenska registreringsskyltar men var enligt polisen i fel del av landet.

– Vägpiraterna är ett vårtecken. Lite tidigt kanske, vanligtvis börjar det i mars eller april, men vi kommer se mer av detta, säger Håkan Johansson, stationschef för Södra Fyrbodal.

Nu råder han bilister att vara vaksamma ute på vägarna:

– Även om det ser ut som en olycksplats, bör man inte stanna. Kör förbi, stanna en bit bort och larma polisen. Även om det skulle vara en olycka, har man då gjort sitt genom att larma polisen som då kan bärga eller hjälpa på andra sätt. Det finns ingen anledning att stanna, säger han.

Det är enligt polisen också bra att försöka komma ihåg registreringsnumret och signalementet. Det är också viktigt att de som känner sig lurade eller påtvingade något gör en polisanmälan.

Mest läst