Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Utsiktens skyttekung klar för Gais

  Gais har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Under onsdagen presenterades anfallaren Luka Mijaljevic, som därmed lämnar nedflyttade Utsikten.

  Trots att Utsikten hade en tung säsong i superettan, som slutade med nedflyttning, noterades Luka Mijaljevic för 13 mål. Säsongen dessförinnan stod han för 20 mål i division 1 södra.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Nu hoppas han blir en målspruta även i Grönsvart.

  – Det blev klart för någon timme sedan och det känns riktigt bra, måste jag säga. Gais är ett steg uppåt från Utsikten, en större förening med större publik, så valet var ganska enkelt egentligen, säger Mijaljevic till GP.

  Hade du fler alternativ?

  – Ja, det fanns en del anbud, men jag vill inte nämna några namn nu,

  Vad blir din målsättning i Gais?

  – Det kommer att bli väldigt spännande. Tomas (Andersson) är väl i full gång med truppen nu, men det känns som att vi kommer att ha ett spännande lag och att vi kan uträtta bra saker tillsammans. Jag ser fram emot att komma in i laget och göra mitt bästa, jobba hårt som jag alltid gör.

  Anfallaren har Velebit som moderklubb, är 24 år och har förutom Utsikten även spelat för Örgryte, Ljungskile och Landskrona. Mijaljevic är Gais första nyförvärv inför kommande säsong.

  – Luka är spelare som vi haft ögonen på. Han är fortfarande ung samtidigt som han har massor av rutin från spel i superettan. I år gjorde han 13 mål i ett lag som åkte ur serien, det vittnar definitivt om kapacitet, säger ordförande Tomas Andersson till Gais hemsida.

  Kontraktet löper över två år och Mijaljevic ansluter till laget efter nyår.