Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Maja Ivarsson i The Sounds, ett av banden som skulle ha spelat på Arvikafestivalen.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Usel biljettförsäljning sänkte Arvikafestivalen

  Årets upplaga skulle ha blivit den tjugonde. Men biljettförsäljningen har gått så dåligt att Arvikafestivalen nu ansöker om konkurs.


  Före midsommar hade bara 2 900 biljetter sålts till årets Arvikafestival. Det är så pass lite att Arvikafestivalen ställer in årets festival och i stället ansöker om konkurs.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Det är riktigt tungt just nu, det har inte varit ett öga torrt på kontoret i dag, säger Viktoria Lindén, huvudansvarig för festivalen.

  Festivalledningen hade hoppats på ett uppsving i biljettförsäljningen i samband med lönehelgen, men när inget sådant inträffade var man tvungna att dra i nödbromsen.

  - Det är ett läge vi tvingas acceptera, vi måste vara ansvarsfulla och fatta rationella beslut. Det enda rationella beslutet just nu är att ställa in, säger Viktoria Lindén.

  Varför har det sålt så dåligt?

  - Jag kan ju bara spekulera, men när jag själv åker på festival så har jag alltid köpt biljett till den festival som har det bästa programmet. Jag antar att vi inte haft ett tillräckligt attraktivt program.

  Vad händer för dem som köpt biljett?

  - Det är oklart. Vi kommer att ansöka om konkurs i veckan, och sen tar en konkursförvaltare över. Jag vill inte lämna något besked i det här läget, men jag vill mana de som köpt biljett till att ha tålamod.

  Festivalen hade stora ekonomiska problem redan förra året och det var nära att den gick i konkurs redan då. Årets festival skulle hållas 14-16 juli och bli den tjugonde i ordningen. För att kunna gå runt i år försökte festivalledningen dra ner på kostnaderna genom att skrota största scenen och nischa sig ännu mer mot synthpubliken.

  Men det hjälpte alltså inte.

  - Jag kan bara hoppas att det finns en framtid för en ny festival någon gång. Hela organisationen har verkligen gjort vad de har kunnat men det har inte räckt. Det är en sorgens dag här i dag, säger Viktoria Lindén.