Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Uriah Heep | Trädgår'n

Medger att jag var ganska nollställd inför den här konserten, tänkte att här kommer ytterligare ett gäng gubbar som vill tanka pensionspengar genom att få publiken att minnas det som en gång var.

Konsert

Konsert

Uriah Heep

Trädgår´n söndag

Publik: Cirka 600

Bäst: Allsången i Lady in black var grym

Sämst: Långa solon är alltid för långa

Men riktigt så enkelt är det inte.

Uriah Heep 2011 är ett energirikt rockband som utan problem får sin publik att svettas. Här finns rutin i kubik och poserna sitter förstås som de ska. Men lika mycket som gubbarna kan sina ackord, lika mycket vet de att det här handlar om knappt en och en halv timme där det gäller att ge järnet för att lugnt kunna rulla tummarna sen.

Det är bara det att de här äldre männen tycks tycka att det som de håller på med är roligt. Riktigt roligt till och med.

Sångaren Bernie Shaw far fram och tillbaka som en getingstungen gnu och ende originalmedlemmen Mick Box står på sin kant som en trygg mysgubbe, levererar solon, gör tummen upp och bjuder på en och annan anekdot. Tillsammans gör duon något som blir mer och mer ovanligt på scen i dag. De skapar publikkontakt. På relativt kort tid har de förmågan att få var och en i publiken att känna sig särskilt inbjuden till denna unika klubbspelning där varje låt spelas just för dig.

Publikfrieri? Förstås, men samtidigt ett begåvat frieri där insatsen i form av inställning till publiken ger hundrafallt igen. Musikaliskt går man igenom om katalogen från tidigt 70-tal och bjuder på verk som Wizard, Gypsy, Lady in black och Rainbow demon, men även låtar från senaste albumet går överraskande väl hem hos publiken.

Som fronfigurer är det Mick Box och framför allt Bernie Shaw som drar lasset, samtidigt är hela bandet oerhört stabilt och spelskickligt, inte minst är det roligt att höra hur väl 70-talets hårdrocks-klaviatur-sound bevaras.

Avsluningen är magnifik. Uriah Heep bjuder upp ett rejält gäng från publiken för att gemensamt headbanga på scen. Ett genidrag som gör att ett antal människor aldrig glömmer den här kvällen – och att bandmedlemmarna själva kan känna att de fått ut mer än en vanlig dag på jobbet.

Bild - 2
Mest läst