Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
halv

Ur-gaisaren klar för Blåvitt: Jag får tänka på mig själv

Oliver Gustafsson hade spelat hela sin karriär i Gais. Fram till onsdag kväll – då han blev klar för tre månader i IFK Göteborg. – Jag får lägga det där åt sidan nu, säger han till GP.

IFK Göteborg sökte en reservmålvakt bakom John Alvbåge efter att Erik Dahlin skadat sig. De hittade ersättaren i en klubblös 22–åring som tillhört Gais hela sin karriär.

– Jag har spelat där hela livet men nu får jag lägga det åt sidan så jag kan utvecklas som fotbollsspelare, säger Oliver Gustafsson, samma kväll som han blev klar för Blåvitt.

Gjorde ditt förflutna i Gais att du tänkte en gång extra innan du skrev på?

– Det var ett ganska enkelt beslut. Jag känner förtroende från tränarna och jag känner att jag kan utvecklas mycket som målvakt här. Sen att jag får chansen att spela på allsvensk nivå.

Vad har du fått för reaktioner från Gais-fansen?

– Jag har inte pratat med någon ännu. Men jag har inte fokus på det. Jag får tänka på mig själv. Jag har ju inte haft någon klubb och jag vill ha en klubb att spela i.

Kontraktet med IFK Göteborg gäller fram till sista juni. Oliver Gustafsson hoppas hinna imponera på Blåvitts ledarstab fram till dess.

– Jag är redo. Jag ska göra mitt bästa och hjälpa till och pusha alla. Sen får vi ta det andra senare, säger han.

Mest läst