Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Upprört efter biljettstrul

Det var upprörda känslor bland delar av publiken på Gamla Ullevi. – Vi fick platser där vi inte såg scenen, berättar Filip Malmberg som sågade arrangören FKP Scorpio.

Det var tumultartade scener som utspelades på Gamla Ullevis innerplan när missnöjd publik kom i hetsig diskussion med vaktpersonalen. Folk som hade köpt biljetter till Trädgårdsföreningen, där konserten ursprungligen skulle hållas, hade placerats på stolar så långt från scenen att sikten var obefintlig.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Planen buktar litegrand vilket gör att vi inte ser scenen överhuvudtaget, sade Filip Malmberg som rest från Lund tillsammans med Emma Ley för att se konserten med Leonard Cohen.

– Det här är inte okej. Vi köpte biljetter till en mer intim konsert, säger Filip Malmberg som dock var nöjd med Cohens framträdande.

När paret från Lund, tillsammans med tjugotalet andra, ställde sig intill mixerbordet för att se bättre blev de undankörda av vakter med motiveringen att ”ytan skulle vara tom med tanke på artistens säkerhet”. En kvinna blev så upprörd att hon slog mot en av vakterna som avvisade henne från arenan.

Flera besökare som köpt biljetter till Trädgårdsföreningen hörde av sig till GP och berättade att de kommer att kontakta arrangören FKP Scorpio för att kräva ersättning.

– Vi fick platser längst upp på läktaren, så högt upp det går att komma, upplevelsen var som att titta på dvd utomhus, berättar Johan Berndtsson.

David Maloney, ansvarig hos FKP Scorpio är dock nöjd med kvällen.

– Jag tycker det var en fantastisk kväll. Sedan finns de alltid några som klagar och är missnöjda.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.