Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
656962.jpg

Upp läggs ner

Det kritiserade arbetslöshetsprojektet Upp läggs ner. Det meddelar kommunstyrelsens arbetsmarknadspolitiske ansvarige Mats Pilhem på onsdagen.

Huvudanledningen är den bedrägliga redovisningen av deltagare som GP kunde avslöja i helgen.

- Man har använt en direkt lögnaktig redovisning av hur många ungdomar som deltagit i projektet, säger Mats Pilhem (V)

Vet du någonting om vilken tid det handlar om?

- Det ska avvecklas så tidigt som det är praktiskt möjligt.

GP har i flera artiklar beskrivit fiffel och slöseri med skattemedel. Enligt Mats Pilhem finns det en samstämmighet i kommunstyrelsens personal- och arbetsmarknadspolitiska utskott om att det nu får vara nog.

Det är bara detaljfrågor kvar att lösa, själva nedläggningsbeslutet är förankrat hos samtliga partier, uppger Mats Pilhem.

- Vi kommer lägga fram ett yrkande på kommande möte i nästa vecka. Hur det yrkandet kommer se ut i detalj är vi inte färdiga med ännu, men det finns en samstämmighet om att det här projektet måste avslutas.

Vad innebär detta för projektledaren Mattias Rexmo och övrig personal?

- Detta att projektet läggs ner innebär att personalen inklusive projektledaren får avsluta projektet. Sedan kan det finnas saker som vi måste ta hänsyn till, som gällande avtal och överrenskommelser med ESF-rådet, personal- och anställningsavtal och så vidare, men framför allt se till att de ungdomar som faktiskt ändå bedriver verksamhet tas om hand på ett alternativt och bra sätt.

Kommunstyrelsen beslutade om att sjösätta projektet upp i september 2009, med en budget på 63 miljoner kronor. Målsättningen var 4200 i arbete eller sysselsättning.

I söndagens tidning kunde GP avslöja att den verkliga siffran som projektet kunde redovisa efter snart två år var 195.

Mest läst