Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Unge till attack mot David Hellenius

  David Hellenius har fått kritik för sin imitation av Filippa Bark, den rollfigur som komikern Sissela Benn har porträtterat i bland annat Melodifestivalen. Under måndagen gick Benns f.d. sambo Jonatan Unge till hårt angrepp mot TV-profilen.

  David Hellenius har kritiserats för sin imitation i Let's dance av Filippa Bark, rollfiguren som Sissela Benn spelar i bland annat Melodifestivalen. Skämtet har kallats för könsnedsättande, hånfullt, och, av komikern Peter Apelgren, "sandlåda".

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  En som lovat sig själv att inte kommentera händelsen är komikern och radiovärden Jonatan Unge, känd från programmet Tankesmedjan i P3 och f.d. sambo med Sissela Benn. Det löftet kunde han dock inte hålla, vilket han under måndagen bad om ursäkt för i podcasten Della Sport.

  Det är emellertid osäkert om David Hellenius verkligen uppskattar ursäkten så som den är utformad.

  – Något slog slint hos mig. Jag blev lite blödig och började retweeta kritik mot David Hellenius, inleder Unge i podcasten.

  Det anser han var fel, eftersom en komiker ska kunna driva med en annan komiker utan att det väcker ont blod. Efter en utekväll i onsdags kunde han dock inte hålla sig.

  – Jag vill bara säga en ursäkt till David Hellenius. I ett av de här retweetsen hade jag kallat dig för fittkukarsle, för att du hade varit taskig mot mitt barns moder. Men jag menar egentligen inte det. Du får vara taskig mot mitt barns moder. Jag kallade dig för fittkukarsle för jag tycker att du är ett fittkukarsle. Inte för vad du gjorde mot mitt barns moder, utan i allmänhet.

  Ursäkten förvandlades snabbt till en recension av David Hellenius egenskaper som komiker:

  – All hans humor går ut på att han ställer sig bredvid en annan människa och är normal. "Titta vad du är onormal i jämförelse med mig". Det blir lite orättvist, för vem som helst som står bredvid David Hellenius blir ju onormal. Det finns ingen som är så normal som han. Han är den lägsta sortens mainstreamkomiker.

  Hans slutsats blir att David Hellenius borde upphöra med allt han gör. Utom just Filippa Bark-imitationer.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.