Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
spårvagn

Ungdomsgäng kastade sten mot spårvagn

Flera ungdomar ska ha kastat sten mot en spårvagn vid hållplatsen Friskväderstorget i Biskopsgården. Västtrafik fick ställa in trafiken vid hållplatsen.

Vid 22-tiden ringde en anmälare in och larmade om att åtta ungdomar kastade sten mot en spårvagn vid hållplatsen Friskväderstorget i Biskopsgården i Göteborg.

- Jag vet att spårvagnstrafiken fick stängas av vid hållplatsen på grund av att det kastades sten men om stenarna har träffat spårvagnen har jag inga uppgifter om, säger Andreas Bengtsson som är biträdande vakthavande befäl vid polisen.

Enligt ett ögonvittne som hörde av sig till GP ska ett 20-tal ungdomar ha befunnit sig på platsen och även "kastat stenar och flaskor mot en polispatrull".

- Poliserna försökte gå ur bilen men kunde inte komma ut, sade ögonvittnet i telefon till GP.

Han berättar även att polisbilen tvingades köra där i från på grund av stenkastningen.

Att det skulle röra sig om ett 20-tal ungdomar och att även polisen blivit attackerad med stenar är inget polisen kan bekräfta.

- Det är ingen som har rapporterat något om det. Vi hittade inga ungdomar på plats, säger Andreas Bengtsson som är biträdande vakthavande befäl vid polisen.

Enligt Västtrafiks störningstjänst stängdes spårvagnstrafiken av vid Friskväderstorget under tjugo minuter vid 22.30-tiden på grund av att trafikledningen blivit larmad om stenkastning.

Mest läst