Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Annika Karlbom

Ungdomsförbundets förslag: Tillåt incest och nekrofili

Liberalernas ungdomsförbund (LUF) i Stockholm klubbade på söndagens årsmöte igenom ett antal förslag.Två av förslagen var att incest och sex med döda ska tillåtas.

– Dagens lagstiftning skyddar inte någon, vi tycker att det ska vara okej för samtyckande syskonpar över 15 år att ha sex varandra, säger LUF Stockholms distriktsordförande Cecilia Johnsson.

På årsmötet valdes ordförande, styrelse och ett handlingsprogram antogs.

Bland förslagen fanns bland annat en idé om att kommunen inte ska få äga badhus och att mer pengar ska satsas på skolan.

Men även ett par kontroversiella förslag om sex.

– Det som det pratas om på sociala medier är en fråga om syskon över 15 ska få ligga med varandra om båda parter är med på det eller inte. Det enda vi har tagit beslut om rör syskonsex, inte mellan föräldrar och barn, säger Cecilia Johnsson.

Varför beslutade ni det?

– Vi tycker inte lagstiftningen ska moralisera över vem man har sex med.

Vad hade ni mer på agendan?

– Var och en ska få bestämma över sin kropp även när man är död. Det skulle kunna vara att man testamenteras till forskning. Men också att man testamenterar att andra får ha sex med ens kropp när man är död.

Var står du själv i frågorna?

– Jag är för båda förslagen.

GP.se har sökt Jan Björklund men inte kunnat nå Liberalernas partiledare.

Adam Alfredsson, pressekreterare för Liberalerna:

– Vi delar inte Liberala ungdomsförbundet i Stockholms uppfattning. Vi anser att nuvarande lagstiftning bör gälla, säger Adam Alfredsson.

Mest läst