Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
blomqvist

Ung talang visade vägen mot Kungsbacka DFF

Unga Rebecka Blomqvist stod för två mål och två assist när Göteborg FC körde över Kungsbacka DFF.

Det var en resultatmässigt jämn första halvlek när Göteborg FC träningsspelade mot Kungsbacka DFF. Göteborg FC tog tidigt ledningen genom Adelina Engman, ett resultat som stod sig till halvtid. Men i andra halvlek kom målproduktionen igång.

18-åriga Rebecka Blomqvist, som kom till laget för ett och ett halvt år sedan, gjorde två raka mål fram till 3-0 och stod dessutom för två assist.

– Det kändes bra. Det var kul att spela och då flyter det oftast på. I dag hjälpte vi verkligen varandra och då blir det enkelt som forward och då kommer också målen, säger Rebecka Blomqvist.

Matchen slutade 6-0 efter ett mål av Catrine Johansson och två av Sara Linden.

– Vi hade väldigt mycket boll i dag, de hade en omställning tidigt i matchen men annars kändes det som att vi hade kontroll på dem.

Lagets tränare Stefan Rehn var nöjd med matchen och tycker att laget ligger bra till fysiskt.

– Vi tränar främst på försvarsspel just nu och vi ville hålla en hög press. Det här var Kungsbackas första träningsmatch och de saknar matchträning så det gav kanske oss ett större resultat men vårt försvarsspel såg bra ut, säger han och fortsätter:

– Jag tycker också att jag såg ett embryo till att vår spelidé börjar formas. Vi har inte kommit så långt i anfallsspelet men det kommer.

Också Rebecka Blomqvist tycker att anfallsspelet blir allt bättre.

– Vi har en tydlig spelidé och då har man tålamod som forward eftersom det blir bättre och bättre för varje match.

Göteborg FC har inför säsongen fått in många nya unga spelare och Stefan Rehn poängterar att det fortfarande är mycket kvar att jobba på innan lagbygget är klart.

– Jag tycker att det har gått bra. Det beror ju mycket på personerna som vi har fått in. De visar en mogenhet och våra äldre spelare har varit väldigt bra på att ta hand om de unga spelarna. Vi har bra stämning med många skratt.

Mest läst