Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Uefa agerar mot ryska fans

Såväl i Lviv i Ukraina som i Wroclaw i Polen utbröt mindre bråk med ryska fotbollsfans inblandade i samband med Rysslands premiärmatch i fotbolls-EM mot Tjeckien i fredags.

De ryska fotbollsfansen har hamnat i fokus på ett negativt sätt under inledningen av EM. Nu har Uefa öppnat ett disciplinärende mot det ryska fotbollsförbundet på grund av fansens beteende.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Europeiska fotbollsförbundet Uefa har inlett utredningen efter att ha tagit del av säkerhetsrapporter och bilder från fredagens match mellan Ryssland och Tjeckien i Wroclaw.

De ryska fansen ska där ha kastat fyrverkeripjäser och visat upp olagliga banderoller. En person med insyn i fallet säger till nyhetsbyrån AFP att böter är att vänta för det ryska förbundet, men att det är osannolikt att något poängavdrag kommer att utdömas.

Medan det ryska laget imponerade mot Tjeckien har lagets fans även i andra sammanhang skapat negativa rubriker.

I Wroclaw greps fyra ryssar efter ett bråk i centrum inför matchen mot Tjeckien. Efteråt angreps dessutom en grupp polska volontärer.

Från Lviv i Ukraina rapporterade lokala medier samtidigt om bråk i supporterzonen mellan ryska och ukrainska fans.

Dessutom rapporterar den antirasistiska organisationen Never Again att ryska fans under matchen gjorde apljud mot Tjeckiens back Theo Gebre Selassie, som har etiopiskt ursprung. Anklagelserna om rasism är dock inget som Uefa nämner i uttalandet på sin hemsida.

Mest läst