Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

BB2607MFF.jpg

Tveksamheter när Blåvitt föll

IFK Göteborgs tunga vecka, med bortamatcher mot Elfsborg och Malmö FF, gav "bara" en poäng i utbyte av två bra prestationer. - Det blev för tufft att missa en straff och bjuda på ett baklängesmål, tyckte tränaren Jonas Olsson.

Det var små marginaler som avgjorde den kampfyllda publikmatchen (18 125) i Malmö. Hemmalaget hade det flyt som krävdes för att ta tre poäng - som att Daniel Andersson minuten innan paus gjorde psykologiskt viktiga 1-0 på ett mål som "stank" hands i förspelet.

- Den tog här uppe, sade MFF-kaptenen efteråt och pekade på stället där överarmen blir axel.

- Domaren kunde ha blåst - men å andra sidan kunde han friat när bollen studsade upp på Pontus (Jansson) och gav Blåvitt en enkel straff i andra.

Den tacksamma kvitteringschansen missade Thomas Olsson och därmed har IFK Göteborg missat samtliga sex straffar den här säsongen.

- Det har blivit en så negativt laddad bild inför straffar, att även en så rutinerad spelare som Thomas misslyckas, konstaterade Jonas Olsson.

Förutom Thomas Olsson var nye målvakten Markus Sandberg dagens otursgubbe i Blåvitt. Han släppte in ett blygtungt 0-2-mål i 64:e minuten, när Daniel Larssons distansskott slank in mellan benen och förvandlade fortsättningen till en brant uppförsbacke.

- Markus är en framtida A-landslagsmålvakt och på vägen dit råkar man ut för sådana här saker. Han kommer snabbt över det - och var ju lika bra som vanligt fram till missödet, tyckte Jonas Olsson.

Blåvitts tränare höll inte med om att storpubliken fick se en ny bra match på Malmös fina arena.

- Stämningen och intensiteten lurade säkert många, men det fanns en period i mitten av andra halvlek som höll väldigt låg klass med massor av felpassningar.

Tobias Hysén reducerade till 1-2 på en briljant sololöpning och iskallt avslut efter 80 minuter, men han var balanserad när han fick frågan om MFF:s seger bara var en följd av lyckosamma tillfälligheter.

- MFF:arna offrade sig och täckte skott på ett viljestarkt sätt och i de här lägena av säsongen har topplagen ofta avgörande flyt, sade Tobbe.

- Det påminner om när vi vann SM-guld 2007, då Bjärsmyr gjorde ett mål som inte var inne på Råsunda och bollen studsade vår väg i slutomgångarna.

Det som grämer Hysén mest är raden av missade straffar under året.

- Om jag får chansen igen kommer jag att ta i allt vad jag orkar

- Men ärligt talat tycker jag det var tveksamt att byta ut Ragnar (Sigurdsson) efter vårens första miss. Han hade väl satt typ tio raka innan och hade förtjänat en ny chans.

Förutom en tung förlust lämnade IFK Skåne med tre avstängda spelar till nästa omgång (Nicklas Carlsson, Erik Lund, Selakovic). Fotskador på Jakob Johansson (bröt i paus) och Sigurdsson gör läget ännu mer bekymmersamt.

- Inga problem. Vi vågar släppa fram unga spelare och det här ger dom möjlighet att visa klassen, sade Jonas Olsson - som i går bytte in Tobias Sana, Alexander Faltsetas och Lawal Ismail i andra halvlek.

Mest läst