Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Tv-profilen Ingemar Odlander död

Journalisten Ingemar Odlander är död. Han blev känd för hela svenska folket som Rapports första nyhetsankare.

Journalisten och tv-profilen Ingemar Odlander har gått bort, 78 år gammal. Odlander var ett känt ansikte för den svenska tv-publiken, och var nyhetsprogrammet Rapports allra första ankare. Fram till 1996 arbetade han på Sveriges television. Förutom utrikeschef och inrikeschef på Rapport var han bland annat SVT:s och SR:s förste korrespondent i Afrika, med placering i Nairobi i Kenya.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Odlander började på Sveriges radios Ekoredaktion 1961, efter avslutad socionomexamen. Mellan 1964 och 1966 arbetade han för Swedish Information Service i New York. Efter återkomsten till Sverige och Ekoredaktionen började Odlander 1968 på Rapport. En tid sågs han också som programledare för Magasinet, en avknoppning från Rapport-redaktionen som satsade på fördjupande reportage.

En del känner även till Ingemar Odlandes engagemang som ordförande i Föreningen Riksdagsjournalisterna och Publicistklubben.

Från 1978 och fram till sin död var han gift med SVT:s förra vd Christina Jutterström. 1990 och framåt brukade han gården Bjursätter i Södermanland.

Mest läst