Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
samuel

TV: Häcken-profilens kaxiga utspel: Jag blir bäst i år

Under allsvenska upptaktsträffen i Upplands-Väsby fick Samuel Gustafson frågan om Häckens rentav siktar på dubbeln.– Varför inte? Det är väl inte så jävla långt bort, säger han till GP.

Den 5 maj väntar Malmö FF i final av Svenska cupen på Swedbank Stadion i Malmö, ett Malmö som var tränarnas favorit till SM-guld vid en omröstning på måndagens upptaktsträff.

BK Häcken, som aldrig vunnit en seniortitel, nämndes inte bland huvudfavoriterna, men smyger i snacket strax bakom.

– Först och främst är det väl inte så jäkla överraskande att vi inte är med bland favoriterna i vad tränarna tror. Det är som jag har sagt under hela försäsongen: Under mina år i Häcken har vi aldrig har fler bra fotbollsspelare än i år.

– Sedan är det massa andra saker som skall stämma med roller och gruppdynamik, men möjligheterna finns. Vi har de pusselbitar man behöver.

– Jag skall inte gå ut och säga att vi är favoriter, vi slår ur underläge, men vi har alla förutsättningar att göra det bra.

Du fick frågan om dubbeln, skall Häcken ta dubbeln i år?

– Ja, varför inte.

Det kan uppfattas som provokativt. Kan man ens umgås med de tankarna, att ni skall ta hem både cupen och serien?

– Det är väl inte så jävla långt bort. Vi är i final i Svenska cupen, det är en match vi skall vinna där. Sedan, som sagt, att vi skall vinna allsvenskan är väldigt långt bort, men vi har fortfarande alla bitar som behövs för att pussla ihop det.

Häcken har vunnit sex av de åtta senaste allsvenska matcherna mot Malmö FF, i vilka Samuel Gustafson medverkat i flera.

Hur kommer det sig att ni har vunnit de där matcherna?

– Det är jättesvårt att svara på. Det undrar nog Malmö också. Det är som Gerhardsson var inne på; det kan finnas en spelmässig aspekt på det. Att de är ett av de mer bollförande lagen i ligan, att vi får utnyttja vårt omställningsspel, som vi trots allt är rätt bra på. 

Mest läst